Valjakkohiihdon SM-sprinteistä kultaa kahdesta luokasta!

25.2.2023

Valjakkohiihdon sprinttisarjojen Suomen mestaruuksista kilpailtiin 19.2. Lieksassa. Finaaleissa voiton veivät luokassa naiset, naru C Emilia Soudunsaari ja Naavalan Musta Theia sekä luokassa miehet, naru C Miko Rinne ja Dubion Oppfinnar-Jocke. Lisäksi Titta Oinonen ja Willow Creek Chillada sijoittuivat pronssille luokassa naiset, naru B ja Riikka Härkönen ja Willow Creek Tilly of Tandem niin ikään pronssille luokassa naiset, naru C.

Tässä Emilia Soudunsaaren kilpailupäivän tunnelmia:

- Kilpailu kokonaisuutena sujui hyvin. Tykkään hiihtää piikkipaikalla ja sitä saatiin tehdä sekä nauttia vauhdin hurmasta. Vähän jännäksi laittoi ensimmäisen välierän lähdön kaatuminen mutta kun muutkin kaatuivat niin selvittiin säikähdyksellä. Onneksi seuraavat kaksi starttia onnistuivat hyvin. Rata oli meille oikein sopiva ja olosuhteet kisoille tosi hienot.

 Sprintti on uudehko valjakkohiihdon laji, jonka suosio on kasvussa. Siinä kilpailumatka on 1-2,5 km/lähtö ja lähdöt jaetaan naisten ja miesten sarjoihin. Kunkin luokan ensimmäinen lähtö hiihdetään väliaikalähtönä, jolloin valjakot lähtevät minuutin välein. Väliaikalähtöjen aikojen perusteella kilpailijat jaetaan välieriin, joista parhaat 4-6 koirakkoa selviytyvät finaaliin.

Kuva: Naavalan Musta Theia, kuvaaja Juha Rautio Photography