Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys (SBPKY)

Suomen Belgianpaimenkoirayhdistys perustettiin vuonna 1971 belgianpaimenkoiraharrastajien yhdyssiteeksi. Tuolloin Suomessa oli yhteensä 26 belgianpaimenkoiraa. Vuodesta 1969 rotu oli luettu seurakoiriin ja yksi syy yhdistyksen perustamiseen olikin rodun saaminen palveluskoiraksi. Tämä yhdistyksen tavoite toteutui vuonna 1977. Marraskuussa 1994 Suomen Kennelliitto hyväksyi yhdistyksen rotujärjestöanomuksen. Näin aiemmin rotua harrastavasta yhdistyksestä tuli rotujärjestö 1.1.1995 lähtien. SBPKY on Suomen Kennelliiton ja Suomen Palveluskoiraliiton jäsen.

Yhdistyksen sääntömääräiset, kaikille jäsenille avoimet yleiskokoukset järjestetään vuosittain maalis- ja marraskuussa. Johdosta ja hallinnosta huolehtii 5-8 jäseninen johtokunta, joka valitaan puheenjohtajaa ja erovuoroisia jäseniä lukuunottamatta kahdeksi vuodeksi kerrallaan marraskuun yleiskokouksessa. Yhdistyksen tarkoituksena on herättää harrastusta belgianpaimenkoiriin, edistää rodun jalostamista ja oikeata kasvatusta sekä toimia rodun harrastajien yhdyssiteenä maassamme.

Yhdistys julkaisee 3-4 kertaa vuodessa ilmestyvää Belgianpaimenkoirat-jäsenlehteä ja järjestää erilaisia tapahtumia.

Leirit ja koulutuspäivät
tarjoavat asiantuntevaa opastusta ja koulutusta mukavan yhdessäolon lisäksi. Näitä pyritään järjestämään vuosittain.

Rotumestaruuskilpailut järjestetään tällä hetkellä tokossa, vepessä, agilityssä, vetohiihdossa, kansallisissa palveluskoiralajeissa, Mondioringissä ja suojelussa (IPO). Rotumestaruuskilpailuiden lisäksi yhdistys jakaa vuotuisia kiertopalkintoja eri lajeissa parhaiten menestyneille belgianpaimenkoirille.

SKL Luonnetesti otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1977 ja samana vuonna se ulotettiin yhdistyksen aloitteesta koskemaan myös belgianpaimenkoiria. Vuoden 1994 kevätkokous hyväksyi oman luonnetestin käyttöönoton rodunomaisen luonteen mittamiseen (ROLT).

Evästeet

Hyväksytkö evästeiden käytön?